vineri, 6 noiembrie 2009

Prajitura Budapesta

Blat:
6 galbenusuri
4 albusuri
1 cana zahar
1 cana faina
1 praf de copt
Se coace in tava un singur blat.
Foi:
150g zahar
100g untura(unt, ulei)
300g faina
5linguri cu lapte
1 praf de copt
1 ou
1 lingura cacao.
Se coc doua foi pe fundul tavii. Tava sa fie aceeasi ca la primul blat.
Crema:
1l lapte
200g faina
300g zahar
Se fierb toate si dupa ce se da de pe foc se adauga untul.
(In total 7 oua, 600g zahar, 650g faina, 100g untura, 1.1l lapte, 2 prafuri de copt, 1 lingura cacao)
Se pune una din cele doua foi pe un blat mare, se unge cu crema, se adauga blatul de pandispan, crema si ultima foaie. Se pune greutate si se da la rece. Dupa ce se taie se pudreaza cu zahar.