vineri, 13 noiembrie 2009

Cantar de bucatarie

Un varf de cutit cu sare = 2 g
O lingura cu lapte sau apa = 15 g
O lingura rasa cu orez = 20 g
O lingura rasa cu gris = 20 g
O lingura rasa cu malai = 15 g
O lingura rasa cu zahar tos = 20 g
O lingura rasa cu faina = 15 g
O lingura cu varf cu faina = 20 g
O lingura cu unt, untura = 20-25 g
O lingura cu ulei = 20 g
O lingurita cu unt, untura,ulei = 5g
O lingurita cu lapte, apa = 6 g
O lingurita rasa cu zahar tos = 5 g
O lingurita rasa cu faina = 4 g
Un pahar de apa cu zahar tos = 200 g
Un pahar de apa cu faina = 125 g
O farfurie adanca de supa = 400 ml
Un polonic mare de supa = 400 ml
Un polonic mic de supa = 80 ml
Un cub de zahar = 6 g
O chifla = 40-50 g

Faina
- o lingurita = 3 gr (a teaspoon)
- o lingura rasa = 15 gr
- o lingura cu varf = 25 gr (a table spoon)
- o cana (in retetele americane "one cup") = 150 gr (one cup)

Zahar
- o lingurita = 5 gr
- o lingura = 30 gr
- o cana = 200 gr
- o ceasca de cafea = 120 gr

Lapte
- o lingura = 20 ml
- o ceasca de cafea = 55 ml
- o cana = 250 ml

Apa
- o lingurita = 5 ml
- o lingura = 20 ml
- o ceasca de cafea = 120 ml
- o cana = 200 ml

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu