miercuri, 4 noiembrie 2009

Peste cu legume la oala cu presiune

De obicei folosesc macrou congelat la punga pentru aceasta reteta.
Curat pestele de cap, coada si maruntaie, il spal bine, bine de pielita neagra din interior(neaparat! pentru ca face pestele amar)si il tai felii de aprox 2cm. Asez pestele in oala si mai adaug : 2 morcovi rondele, 2 cepe julien, o jumatate radacina de telina cubulete, rosii sau bulion(nu ff multe sa nu iasa acra), sare, piper, foi de dafin. Amestec pestele cu legumele adaug otet si ulei dupa gust si restul apa cat sa acopere compozitia. Se pune la fiert la foc mic si se lasa aprox jum de ora. Eu verific compozitia dupa ce se depresurizeaza oala si daca nu e bine scazuta mai las pe foc fara capac.
Este o mancare foarte gustoasa, mult mai buna decat conservele din comert si fara E-uri!!
Potrivita pentru post!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu