duminică, 10 ianuarie 2010

Tort diplomat

Nu-mi amintesc de unde am aceasta reteta. Sunt sigura ca, citind-o, vi se va parea grea dar, nu e deloc asa! Daca urmati toate instructiunile, exact asa cum vi le scriu eu, a doua oara vi se va parea "piece of cake" ,ca sa nu zic "floare la ureche". Si toti il vor aprecia, este cel mai usor si racoritor tort!

800 gr smantana + 300-400 gr smantana
1 cutie compot de ananas
200 ml lapte
40 gr gelatina
4 oua
400 gr zahar
2-3 portocale (sau mai multe)
esente
Pasi de urmat
  1. se pune gelatina la inmuiat in sucul de la compot 1/2-1h
  2. se pregateste o cratita de marimea unui blat de tort, pe fundul careia se pune un ceolofan tapetat cu portocale, de preferat taiate cubulete, pentru a usura taierea feliilor de tort. 
  3. se pregateste frisca din 800 gr smantana fara zahar si se da la rece
  4. se pregatesc albusurile spuma cu 200gr zahar si se da la rece
  5. se bat galbenusurile spuma cu 200 gr zahar, se amesteca cu gelatina si se fierbe in baie de abur, pana se topeste gelatina
  6. se omogenizeaza cu albusurile deoparte de foc ATENTIE! cat este inca fierbinte
  7. se adauga frisca, esentele si ananasul taiat bucatele cat mai mici
  8. se ratoarna compozitia in cratita pregatita, se lasa la rece 3-4 ore, dupa care se rastoarna si se orneaza cu frisca pregatita din 300-400 gr smantana, fructe prospete sau confiate.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu