vineri, 23 octombrie 2009

Placinta cu dovleac

Pentru 3 placinte ai nevoie de 700g dovleac ras, zahar dupa gust. Se amesteca si se pune la calit la foc mic in jur de jumatate de ora. La sfarsit se adauga mirodenii dupa plac, eventual scortisoara. Se lasa la racit(ata cat sa nu mai fie fierbinte) se umplu foile, se ruleaza pe lung si se dau la cuptor 20min. Foile pot fi din comert( si atunci se pun cate doua foi la o placinta) sau facute in casa. Pentru cele facute in casa, avem nevoie de faina, apa calda, drojdie(un cub/jum kg faina), sare, 1lingurita zahar. Se framanta un aluat potrivit pana nu se mai tine de degete si se lasa la crescut. Foile se intind subtiri presarand des cu faina.
E foarte buna in Postul Craciunului langa o cana cu vin fiert fiebinte.
Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu