joi, 29 octombrie 2009

Tort Aida (Mirela Jitaru)

Blat:150g zahar, 150g nuci, 150g faina, 6 oua, 60g unt topit. Freaca galbenusurile cu zaharul, agauga cate o lingurita cu albus batut spuma si cate o lingurita cu faina pana se termina cantitatea.Se adauga untul topit si nucile macinate. se aseaza intr-o tava tapetata si se da la cuptor la 175 grade.se verifica cuu scobitoarea daca e copt suficient.
Crema: 4 galbenusuri, 100g zahar, 100ml lapte, 100g nuci, 100g unt, mirodenii.
se fierb in baie de aburi toate ingredientele inafara de nuci si unt pana se ingroasa.Se adauga apoi untul si nucile.
Sirop:300g zahar, 200ml apa, 2 lingurite esenta de rom.

Blatul se taie in 3 felii subtiri(rece) se insiropeaza si se unge cu crema(rece)
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu