800 gr smantana + 300-400 gr smantana
1 cutie compot de ananas
200 ml lapte
40 gr gelatina
4 oua
400 gr zahar
2-3 portocale (sau mai multe)
esente
Pasi de urmat
- se pune gelatina la inmuiat in sucul de la compot 1/2-1h
- se pregateste o cratita de marimea unui blat de tort, pe fundul careia se pune un ceolofan tapetat cu portocale, de preferat taiate cubulete, pentru a usura taierea feliilor de tort.
- se pregateste frisca din 800 gr smantana fara zahar si se da la rece
- se pregatesc albusurile spuma cu 200gr zahar si se da la rece
- se bat galbenusurile spuma cu 200 gr zahar, se amesteca cu gelatina si se fierbe in baie de abur, pana se topeste gelatina
- se omogenizeaza cu albusurile deoparte de foc ATENTIE! cat este inca fierbinte
- se adauga frisca, esentele si ananasul taiat bucatele cat mai mici
- se ratoarna compozitia in cratita pregatita, se lasa la rece 3-4 ore, dupa care se rastoarna si se orneaza cu frisca pregatita din 300-400 gr smantana, fructe prospete sau confiate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu