Se foloseste un pui intreg taiat bucati, de preferat pui de tara. Pieptul se lasa intreg pentru salata aceasta. Dupa ce carnea a dat un clocot se curata de spuma si se adauga 1-2 cepe curatate si intregi, 1-2 morcovi taiati dupa preferinta rondele sau pe lungime, 1/4 telina cubulete, 1-2 radacini patrunjel,1 cartof taiat felii. Se fierbe supa pana legumele sunt fierte atat cat sa nu se sfarame.
Pentru galuste folosesc doua oua. Se bat albusurile spuma se adauga galbenusul si 10 linguri gris. Se opreste supa din fiert pentru ca atunci cand se pun galustele se sfarama. Se face proba cu o singura galusca si daca aceasta se desface se mai adauga gris. Se fierb toate galustele, se da supa deoparte si se pune capac pentru ca in acest fel galustele devin mai pufoase.
De obicei aceasta supa se strecoara si se scot legumele. Eu le las pentru ca sunt foarte bune!
Si eu o fac la fel numai ca pun galustele cand clocoteste supa si chiar ies f pufoase si bune..si nu se sfarma..iar ca sa fie mai delicioasa pun si usturoi pisat..ori il pun in supa ori il pun in tifon si il leg lasandu-l sa ia aroma.mneam mneam;)
RăspundețiȘtergere