sâmbătă, 31 octombrie 2009

Budinca de macaroane cu branza

Azi am facut pentru ai mei o budinca fff buna. Nu am mai  facut de muuulti ani!
 Am folosit o punga de 400g macaroane tubetti, le-am fiert in apa cu sare cca. 10-15 min.



Am pregatit branza de vaci dulce cu zahar dupa gust, 2 oua, un iaurt mic de 100g, sare si stafide.















Am scurs macaroanele si le-am omogenizat cu branza, am pus intr-o tava unsa cu ulei(unt)















si am dat la cuptor la 180 grade pana s-a rumenit usor.


E foarte buna si o poate papa si Andrei!

joi, 29 octombrie 2009

Tort cu fructe Ramonel

Acesta reteta o am de la prietena mea din facultate Ramona Culea.
Blat: 6-8 oua, 6-8 linguri cu zahar, zahar vanilat, praf de copt. Se bat albusurile apoi se adauga totul treptat si se da la cuptor.
Crema:   1l lapte, 4-5 oua intregi, 17 linguri cu zahar, 2 plicuri budinca vanilie. Se fierb toate pe foc pana se ingroasa.
 Dupa ce s-a racit, blatul se taie cubulete si se aseaza intr-un vas adanc. Se rastoarna crema putin calduta peste cubulete si se scutura putin. Peste crema se rade ciocolata, alune nesarate sau glazurate, stafide, etc. Ananasul, portocalele, bananele, mango, etc se taie cuburi. La sfarsit se pune frisca si se da la rece cateva ore bune!
Pofta buna!

Tort Aida (Mirela Jitaru)

Blat:150g zahar, 150g nuci, 150g faina, 6 oua, 60g unt topit. Freaca galbenusurile cu zaharul, agauga cate o lingurita cu albus batut spuma si cate o lingurita cu faina pana se termina cantitatea.Se adauga untul topit si nucile macinate. se aseaza intr-o tava tapetata si se da la cuptor la 175 grade.se verifica cuu scobitoarea daca e copt suficient.
Crema: 4 galbenusuri, 100g zahar, 100ml lapte, 100g nuci, 100g unt, mirodenii.
se fierb in baie de aburi toate ingredientele inafara de nuci si unt pana se ingroasa.Se adauga apoi untul si nucile.
Sirop:300g zahar, 200ml apa, 2 lingurite esenta de rom.

Blatul se taie in 3 felii subtiri(rece) se insiropeaza si se unge cu crema(rece)
Pofta buna!

vineri, 23 octombrie 2009

Placinta cu dovleac

Pentru 3 placinte ai nevoie de 700g dovleac ras, zahar dupa gust. Se amesteca si se pune la calit la foc mic in jur de jumatate de ora. La sfarsit se adauga mirodenii dupa plac, eventual scortisoara. Se lasa la racit(ata cat sa nu mai fie fierbinte) se umplu foile, se ruleaza pe lung si se dau la cuptor 20min. Foile pot fi din comert( si atunci se pun cate doua foi la o placinta) sau facute in casa. Pentru cele facute in casa, avem nevoie de faina, apa calda, drojdie(un cub/jum kg faina), sare, 1lingurita zahar. Se framanta un aluat potrivit pana nu se mai tine de degete si se lasa la crescut. Foile se intind subtiri presarand des cu faina.
E foarte buna in Postul Craciunului langa o cana cu vin fiert fiebinte.
Pofta buna!


miercuri, 21 octombrie 2009

Tort de biscuiti cu cacao (Danuta de la Ostra)

Dana este una din prietenele cele mai bune din facultate! Mama ei face o mancare si niste prajituuuuri de iti lingi si varful degetor!


100g biscuiti cu cacao

500 g frisca
dulceata de visine
50ml rom sau 50g ciocolata.
Se alterneaza un strat de biscuiti, unul de frisca si boabe din dulceata. Se termina cu unul cu frisca. Se orneaza cu ciocolata rasa sau cu sirop de dulceata de visine scurs in fir subtire formand un oarecare ornament. Se tine la rece cel putin 2 ore inainte de servire.
Pofta buna!

joi, 15 octombrie 2009

Florile mele dragi

Cateva "flori cu flori" Abia asteptam primavara cu primele raze caldute ce-ti mangaie umerii, dupa o "lunga perioada" de stat in casa. Caci asa mi s-a parut de pe 6 februarie, cand am nascut. Abia asteptam sa-l scot pe Andrei in aer curat, pe dealurile ce mijeau a verde crud si prin padurile ce ma chemau parca mereu. 30 Aprilie 2009
Apoi incet, cu venirea primaverii, si-au deschis si ele sufletul: 21 Mai 2009